Top tip om snel jouw woorden te memoriseren

simpel en snel woordenschat onder de knie

Deze week stel ik jullie graag Quizlet voor die ik als student vaak gebruikt voor mijn talen, maar nu nog als leerkracht en taalcoach om mijn studenten ondersteuning te bieden.

Quizlet is een app waarin je zelf woordenlijsten (met vertalingen of definities) of zelfs rekensommen kan invoeren en is te vergelijken met flashcards. Op de ene kant van het kaartje schrijf je de vraag of het onbekende woord en op de andere kant het antwoord of de definitie. Je kan jezelf beginnen quizzen wanneer alle woorden op de kaartjes staan. Heb je nog een paar woorden fout dan herhaal je die woorden nog en wanneer alles juist is ben je helemaal klaar voor de echte test.

Let wel op, herhaling is altijd van belang bij het studeren. Op deze manier is dat snel gedaan en hoef je niet meer de hele lijst telkens opnieuw op te drommen. Quizlet helpt dus bij het memoriseren en toont je onmiddelijk waar je de mist in gaat.

Het motiverende programma is gelukkig op elk toestel beschikbaar. Gebruik je liever je laptop of heb je onvoldoende ruimte om de app te downloaden? Geen paniek! Je kan op http://www.quizlet.com van alle voordelen genieten. Natuurlijk is er aan de app het extra voordeel dat je die snel opent wanneer je pendelt naar de lessen of te weinig tijd hebt om nog snel die laptop uit te pakken.

Gepubliceerd door Emelie Sannen

Ik ben gepassioneerd met taal bezig en deel dat met zo veel mogelijk verschillende mensen door taalcoaching en bijlessen. Mijn lesmateriaal is ook steeds op maat zodat leren op jouw lijf geschreven komt te staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: